Hírek okoshotthon mellé: Fűtött nyaralók távvezérléssel

Mostanában egyre nagyobb szerepet kapnak a különböző okosotthon funkciók. Okosotthonokról én is írtam már, de itt egy újabb hazai fejlesztés a témában.

1_49.jpgMagyarországon tervezték azt a készüléket, ami hétvégi házak távoli fűtésének vezérlését szolgálja, a komplett gyártás és összeszerelés is hazánkban történik kézi és kis szériás gépi sorozatként.

A GSM termosztát készülék telefonhívással elérhető, magyar és több egyéb - angol, francia - nyelven fogadja a hívást. Ezután beolvassa az épület mért és beállítható hőértékeit, amiket a telefon billentyűzetével lehet megváltoztatni a kívánt értékre, és az egész egy percet sem vesz igénybe.

A készülék kifejezetten a magyar piac igényeinek megfelelően lett megtervezve 8 évvel ezelőtt még 2008-ban. Mára az ország csaknem minden nyaralóövezetében találni ilyen GSM-termosztátot. A készülék vezetékes illetve vezeték nélküli szobai termosztátként működve napi vagy heti programmal képes a fűtést vezérelni. 

Opcionálisan további eszközök is képes távolról működtetni,, így többek között kerti kamerarendszereket, kerti szivattyút, medence fűtést, villanybojlert, vagy nyáron légkondicionáló berendezéseket. A termosztát az épület esetleges fagyveszélye esetén telefonon felhívja az ügyfelet.

A GSM termosztát távolról a behelyezett SIM kártya telefonszámán keresztül válik elérhetővé. Akinek az alap készülék egyszerű kialakítása nem felelne meg, többféle egyedileg tervezett külső kezelő egységet választhatnak. A honlapon egy tervezési segédprogram segítségével választhatják ki a bútorokhoz vagy a belső térhez leginkább megfelelő színű és kivitelű egységet. A külső vezérlő piros és zöld karakterszínekkel és számtalan külső kerettel választható az egyszerűbb műanyag borításon át a fém, fa, illetve varrott bőr kivitelig.

A forgalmazó a következő szezontól 7 év teljes körű garanciával értékesíti majd a készülékeket, tervben van a külföldi értékesítés is, amihez jelenleg új befektetőket keresnek. További infók itt és itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr358280732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása