Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

screenshot_2020-04-10_at_11_57_30.png

Giller Tamás

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Közel 10 év vezetői tapasztalat (COO, CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. 2015 és 2020 között pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója voltam. 2020 márciusától a Neo Property Services Zrt. pénzügyi feladataival foglalkozom. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 15 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Ügyfél minősítés

2009.10.13. 09:38

Most egy olyan témához nyúlok, amelyet sokan nem szeretnek, mert attól félnek, hogy ezáltal ügyfeleket veszítenek el, de szerintem ez nem így van, és ezt be is szeretném bizonyítani. Amiről írni fogok az az „ügyfél-minősítési rendszer”.

 

Mi is az az ügyfél-minősítési rendszer? Az ügyfél-minősítési rendszer, egy olyan komplex oktatási, vizsgáztatási, számonkérési, és értékelési módszer, amellyel értékelni lehet egy adott rendszert használó felhasználók tudását.

 

Az „ügyfél-minősítési” rendszer alapja egy nagyon komoly szintű oktatás (erről már írtam a Központi oktatás vs Helyszíni oktatás című cikkemben), valamint az oktatást követő vizsgáztatási rendszer. Ha az oktatáson résztvevő személyek tudását sikerül egy feladatsorral lemérni, akkor ez megfelelő visszajelzés az oktató csapatnak, mert:

  • kiderül, hogy milyen mértékben képesek átadni a tudást az oktatáson résztvevő személyeknek,
  • az eredmények szórásából kiderül, hogy vannak-e olyan személyek, akik jóval az átlag alatt teljesítenek, és rájuk külön figyelmet kell majd fordítani,
  • valamint információkat kapnak, hogy milyen további oktatásokat kell tartani egységesen az oktatáson résztvevő személyeknek.

 

A feladatsor kitöltése nemcsak az oktatóknak fontos, hanem az oktatáson résztvevő személyeknek is, mert:

  • lemérhetik saját tudásukat az adott témából,
  • valamint megfelelő visszajelzést biztosítanak a munkahelyük felé is.

 

Ezen túlmenően miért fontos az ügyfél-minősítési rendszer? A legtöbb helyen lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak, hogy lemérjék tudásukat a rendszerrel kapcsolatban, de ezzel vége is a folyamatnak. Tételezzük fel, hogy minden ERP szolgáltató cég nyújt telefonos tanácsadást az ügyfeleinek (vagy akár e-mailen keresztüli formában, erről a támáról lásd a Tanácsadás hatékony formái című cikkemet), mi történik akkor, ha olyan felhasználó veszi igénybe ezt a szolgáltatást, aki nem ismeri kellően az adott rendszert. A következmény az, hogy a felhasználó értékes időt von el a szolgáltató cég telefonos supportjától, amely időt azokra az ügyfelekre fordíthatná, akiknek tényleg valós problémájuk van. Ugyanis hiába érzi úgy a felhasználó, hogy neki valós problémája van, mert például nem tud számlát készíteni, amennyiben soha nem vett részt semmilyen oktatáson, úgy ez nem probléma, hanem a tudás teljes hiánya. Ezért is jó egy minősítési rendszer, ugyanis minősítéshez lehet kötni, hogy melyik felhasználó milyen szintű szolgáltatást vehet igénybe a szolgáltató cégtől. Például akik nem tesznek le egy alapszintű vizsgát a rendszer használatából, azok nem vehetik igénybe a telefonos segítséget, mivel a tanácsadó és közte lehetetlen lenne a kommunikáció. Éppen ezért fontos a minősítési rendszer, mivel a minősítési rendszer csak a bizonyítéka annak, hogy a felhasználó részt vett oktatáson és rendelkezik bizonyos szintű oktatással, tehát alkalmas a kommunikációra a szolgáltatóval. Az oktatáson való részvétel pedig a felhasználónak is az érdeke, hiszen így tudja a napi munkáját elvégezni egy új rendszerben. És minősített felhasználók esetén nem fordulhat elő, hogy a telefonos segítségnyújtás foglalt mert éppen valakinek meg kell tanítani a pénztár modul használatát telefonon, míg valaki várakozik egy ADATBÁZISHIBA felirattal a képernyőjén.

 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás tanácsadás rendszer support erp érdekek ügyfelek

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr591446888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.