Rendszergazdák napja

Biztos kevesen tudják, de minden év utolsó júliusi péntekén van a Rendszergazdák Napja (világnapja), azaz a SysAdmin Day (System Administrator Appreciation Day). 2010-ben ez a péntek július 30.-ára esett. Tudom, hogy már elmúlt ez a nap, de aznap több informatikai hírportál foglalkozott a témával, és úgy gondolom a rendszergazdák megérdemelnek többet annál, hogy csak az év egyetlen napján gondoljunk rájuk, így a mai cikk egy kis emlékezés arra, hogy a rendszergazda is ember.

A Rendszergazdák Napját egyébként egy Ted Kekatos nevű úriember találta ki, aki egy Hewlett-Packard magazinban látott hírdetés alapján ötlötte ki ezt a napot, amelyben egy rendszergazdát köszöntöttek a munkatársak virágokkal és gyümölcskosárral, amiért installálta az új nyomtatókat. Az első hivatalos Sysadmin Day 2000-ben volt.

Egy videó erejéig idén még az Index is foglalkozott e jeles nappal. Aki lemaradt volna a videóról az megnézheti:

 

 

Aki már foglalkozott valamilyen szintű "helpdesk" feladattal, az átérzi a rendszergazdák problémáját. Meg kell oldani minden számítástechnikai jellegű problémát még akkor is, ha a probléma nem a készülékkel, hanem a felhasználóval van :). Én nagyon jókat derültem a videó nézése közben, hiszen hasonlókat én is rendszeresen tapasztalok.

Jövőre ne felejtsétek el felköszönteni a rendszergazdákat: 2011. július 29.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr222219598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása