Melyik a jobb? 8.

Statikus vagy Dinamikus riportok

Minden ERP és CRM rendszer egyaránt fel van turbózva riportokkal, jelentésekkel. Bevallom én nem nagyon vagyok híve a fix, papíros alapú riportoknak, főleg ha a cégem tevékenységét akarnám elemzni. Hiszen ilyenkor a szoftverfejlesztő cég bizonyos keretek közé terel be, amelyek nem mindig felelnek meg az elvárásaimnak. Ezért sokkal jobban szeretem a saját szempontjaim által leválogatott adatok exportálását például Excel munkalapokba, ahol további elemzéseket tudok végezni az adatokkal. Ezeket a típusú lehetőségeket hívom én „dinamikus riportoknak”, míg egy előre definiált papíros alapú lekérdezést „statikus riportnak”.

 

Na melyik a jobb?

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr602270552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

openerp 2010.09.29. 19:39:07

Én a kettő kombinációját tartom jó megoldásnak. Vannak cégvezetők, akik nem akarnak, vagy nem tudnak elmerülni a szoftver használatában. Nekik általánosságban elegendő az előre megírt statikus riport. A magunkfajta (én is inkább a dinamikus lekérdezéseket híve vagyok) szokta használni a rugalmasabb, saját maga által összeállított riportot.

Sajnos a szoftverfejlesztő cégek vagy nem tudják, vagy csak egyszerűen nem akarják figyelembe venni a felhasználó igényeit.

Giller Tamás 2010.09.30. 08:53:53

"Szoftverfejlesztő cégek vagy nem tudják, vagy csak egyszerűen nem akarják figyelembe venni a felhasználó igényeit"

Ez a mondat, akár egy cikket is megérne, annyi dolgot lehetne kihozni belőle, lehet, hogy majd írok is :), de most néhány gondolat ezzel kapcsolatban.

Sajnos a szoftver piacon, tényleg megfigyelhető ilyen tendencia. Én is dolgoztam olyan céggel, cégnél, ahol az ügyfél így érezhette magát, hogy nem foglalkoznak az igényeikkel.

Ennek legtöbb oka a pénz, erről egyébként írtam egy cikket:

erp-blog.blog.hu/2009/08/27/mennyit_er_a_munkank

Tehát a "nem foglalkoznak az igényemmel" a pénzre vezethető vissza - szerintem. A szoftverfejlesztő nem akar pénzt (fejlesztési munkaórát) beleölni olyan munkába, amiért "rövid távon" nem kap pénzt. Arra nem gondol, hogy a termékfejlesztés (új riportok, exportálási lehetőségek) révén jobb szoftvere lesz, könnyebben eladható, stb. Ezt amelyik cégvezető felismeri, az befektet, és előre megy, aki nem, annak a szoftvere egyszerűen kihal a piacról.

Ez alól kivételt képezhetnek a nemzetközi szoftver disztribútorok, azaz például a magyarországi Navision szolgáltatók. Ők egy "külső" terméket értékesítenek, és amennyiben az ügyfél új fejlesztéseket kér, új riportokat, lehetőségeket, akkor ők jogosan azt mondják, hogy vettél egy terméket, rajtunk keresztül, de mi ingyen nem fejlesztünk semmit. Tehát aki nem mo.-i terméket vásárol, nincs hozzá mo.-i support (értsd fejlesztés, azonnali beavatkozás), az gondolja át mit is csinál.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása