ITIL V3 Foundation - Folyamatos Szolgáltatás Fejlesztés

A mai ITIL témájú cikkben az ITIL V3 Foundation utolsó részével a Folyamatos Szolgáltatás Fejlesztéssel foglalkozok.

Célja, hogy a szolgáltatásokat a folyamatosan változó üzleti igényekhez igazítsuk. Felülvizsgáljuk a döntéseket, analizáljunk, javaslatokat tegyük a fejlődésre a költséghatékonyság és az ügyfél elégedettség megtartása mellett.

 

A Folyamatos Szolgáltatás Fejlesztés egy 7 lépéses folyamat:

  1. Mit szeretnénk mérni: Célszerű többféle mérési módszert felvetni, kitalálni annak érdekében, hogy a céljainkat (a cég céljait) elérjük. Fókuszáljunk pontosan arra, hogy mit is akarunk elérni és azt hogyan lehetne megmérni. A kérdés az „Ott vagyunk már?”. Itt nem kell azzal foglalkozni, hogy az adat rendelkezésre áll-e vagy sem.
  2. Mit tudunk mérni: A fentiekből egyenes arányban következik, hogy el kell döntenünk, milyen adatok állnak rendelkezésre, miket tudunk előállítani és ezekből mit tudunk egyáltalán mérni. Ha változtatásokkal több dolgot tudunk mérni, akkor érdemes változtatni – persze figyelembe venni a kockázatokat.
  3. Adatok begyűjtése: Itt kell foglalkoznunk azzal, hogy hogyan is gyűjtjük be a szükséges adatokat. Hogyan monitorozzuk azokat. Kik a felelős személyek, akik rendelkezésre bocsátják a szükséges információkat.
  4. Adatok feldolgozása: Ahhoz, hogy az adatokból valódi mérőszámok legyenek, szükséges az adatok feldolgozása.
  5. Adatok analizálása: Az adatok feldolgozását követi az elemzés rész. Erre külön szakág specializálódik bizonyos cégeknél.
  6. Információ felhasználása: A kapott információkból leszűrhetjük a megfelelő következtetéseket.
  7. Implementálás: Az eredményeket beépítjük a mindennapi folyamatokba.

 

Látszik, hogy az ITIL utolsó része viszonylag rövid idő alatt áttekinthető, de annál fontosabb rész. Itt nem az elméleten, hanem sokkal inkább a gyakorlaton van a hangsúly.

Ha tetszett az ITIL, akkor olvassátok el a korábbi cikkeket is.

ITIL kialakulása.

ITIL - Szolgáltatás Stratégia.

ITIL - Szolgáltatás Tervezés.

ITIL - Szolgáltatás Bevezetés.

ITIL - Szolgáltatás Üzemeltetés.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr552402535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása