Sajtóinformáció: abas XI. vevőfórum

Pénteken az InterJNet Számítástechnika Kft. meghívásából részt vettem a XI. abas vevőfórumon Balatonlellén. A rendezvénynek a BL Bavaria Yachtclub & Apartments adott helyszínt, a gyönyörű környezetben megtartott rendezvény mind lebonyolításában, mind szakmaiságában kiemelkedő volt.

P6070002.JPG

A szakmai fórumot az ABAS AG magyarországi kizárólagos partnere az InterJnet Kft. ügyvezetője Hoffer István nyitotta meg. A felvezetésben mindenki megtudhatta, hogy mi is az az abas, egy német vállalatirányítási rendszer, amely elsősorban a termelő és gyártó iparágban tevékenykedő vállalatok számára lett kialakítva, és kiderült, hogy az InterJNet Kft. kizárólagos partnere a német anyavállalatnak, így Magyarországon csak ők vezetik be ezt a nemzetközi sikerekkel rendelkező megoldást.

Ez szakmai szemmel azért nagyon fontos, mert ha az abast más nemzetközi ERP rendszerekkel hasonlítjuk össze (pl. SAP vagy NAV) annak tekintetében, hogy egy adott országban hány partner cég forgalmazza azokat, akkor arra az eredményre jutunk, hogy az InterJNet Kft. nagyobb előnyben van a többi hazai céggel szemben, amelyek nemzetközi ERP rendszer bevezetéssel foglalkoznak. Ha egy vállalkozás SAP, SAP Business One vagy Microsoft NAV rendszer bevezetése mellett dönt, akkor még megversenyeztetheti az országban működő partnerhálózatot, hiszen ezen megoldásokat legalább 10-10 hazai cég forgalmazza. Így az ERP szempontból nem túl nagy magyarországi piacon ha valaki az abas mellett dönt, akkor egyértelműen csak egy vállalkozáshoz fordulhat, így a tortából egyértelműen nagyobb szeletet tudnak kihasítani, mint azok, amelyeknek osztozniuk kell a hazai összes SAP Business One vagy Microsoft NAV rendszer bevezetésen. Az én tapasztalataim alapján évente kb. öt-tíz Microsoft NAV, illetve SAP és kb. ugyanennyi abas bevezetés van. Ebből is láthatjuk, hogy mennyivel előnyösebb helyzetben van az InterJNet Kft. Mivel kizárólagos partner és a teljes hazai abas ügyfélhálózatot ők fogják össze, így sokkal könnyebben tudnak elérni az ABAS AG-nél olyan fejlesztéseket, amelyek a teljes magyar hálózatot érinthetik.

2a.jpg

Azt is nagyon fontos elmondani, hogy más nemzetközi ERP rendszerekhez hasonlóan a friss verziókat mindig az ABAS AG németországi anyacég adja ki, és amennyiben a hazai vagy akár más országban tevékenykedő vállalatoknak szüksége van egyedi fejlesztésekre, akkor azt az adott országban tevékenykedő partnernek kell teljesítenie. Ez mindig kritikus pontja a nemzetközi termékeknek, mert ha egy harmadik vállalkozás belenyúl a programba, akkor onnan már inkább egyedi szoftverről beszélünk és a következő verziókat nagyon nehezen lehet telepíteni az adott ügyfélnél. A rendezvény keretein belül sor került egy külön sajtóbeszélgetésre, ahol ezt a kérdést feltettem Hoffer Istvánnak, aki elárulta, hogy az abasnál a helyi partnercégek nem tudnak közvetlenül a forráskódba belenyúlni így az abas vásárlók minden egyes - az anyacég által kiadott - verziófrissítéshez és újdonsághoz hozzáférnek.

3a.jpg

A konferencia elsősorban a hazai abas felhasználóknak szól. A rendezvény célja, hogy évente egyszer az abas felhasználók még közelebb kerüljenek a szolgáltatóhoz és magához a rendszerhez. A rendezvényen megismerkedhetnek az ABAS AG nemzetközi és hazai céljaival és a rendszer összes újdonságával. Így bemutatásra kerültek olyan újdonságok, mint a rendszerhez kapcsolható webshop, mobilportál (okostelefonon elérhető lekérdező felület), projekt modul, illetve az iPad sikerén felbuzdúlva bemutatásra került egy intuitív webes grafikai felület (WEB GUI INTERFACE). Itt lényegében egyetlen képernyőre a felhasználó összeválogathatja a számára fontos mutatókat és beavatkozási pontokat (például partner felvitel). Erre a felületre feltehető több egyedi mini doboz, mini képernyő és mindegyik felület megfordítható (flip) tehát lényegében nem egy képernyőnyi információt tudunk kitenni hanem kettőt. Minden doboz tehát megfordítható és a hátulján más információ helyezhető el. Jelenleg ezek a dobozok két oldalasak, mintha egy A4-es lapot forgatnánk, de tervezik a korlátlan számú forgatást, így még több információ helyezhető ki egy felületre.

A rendezvényen oklevéllel jutalmazzák a hűséges abas felhasználókat, volt olyan cég, aki a hétvégi rendezvényen vehette át a 15 éves jubileumi oklevelet, hiszen már 1998 óta használják a rendszert. A konferencia egyik kiemelt információja volt, hogy a hazai Ecorgan Kft. idén tervezi a rendszer bevezetését, de van egy romániai testvérvállalata és ott is abas rendszert fognak bevezetni. A két rendszerbevezetés egyszerre fog történni úgy, hogy a romániai testvérvállalatnál a romániai abas partner fogja a rendszer bevezetését elvégezni. Ilyen projektben az InterJNet Kft. még nem vett részt és az abas hálózatán belül is viszonylag ritka az ilyen. Ez az idei év kiemelt projektje az abas európai színterén és amennyiben a projekt sikeres lesz - és úgy tűnik a sikerhez minden adott - akkor ez egy minta lehet olyan európai cégek számára, akiknek több országban van telephelyük és abas rendszer bevezetésén gondolkoznak. Jövőre bizonyára ismét lesz vevőfórum, ha meghívnak ott leszek!

4a.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr875351728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása