Tesztrovat: ACTUAL ügyviteli rendszer

Egy korábbi cikkemben több ügyviteli szoftvert is teszteltem azzal a céllal, hogy bemutassam van alternatíva azon vállalkozások számára, amelyek üzleti folyamata még nem indokolja, hogy egy szélesebb spektrumú ERP rendszert vezessenek be (erről a Computerworld magazinba is írtam egy cikket.

A fent említett cikkben szereplő több ügyviteli szoftvert forgalmazó cég megkeresett, hogy amennyiben lehet mutassam be egy picit részletesebben termékeiket, megoldásaikat. A blog nyitott az ilyen felkérésekre, de egy teljes szoftver használati útmutatót nem készítenék, helyette bemutatok néhány olyan funkciót a rendszerből, amely különlegessége az adott szoftvernek.

Az Acutal Ügyviteli Rendszer a Kronos Trade Kft. terméke (http://www.actualugyvitel.hu/). Az első kiemelt funkció, ami nekem nagyon megtetszett, hogy az egyes modulokat nem egy klasszikus fastruktúrából vagy ún. szalag menüből lehet elérni, hanem a modulok kirajzolnak a képernyőn egy folyamatábrát, és az egyes funkciók innen érhetőek el. Ahogy a lenti képen is látszik bátran rákattinthatunk az Új rendelés gombra és ezzel tudjuk indítani a folyamatot.

1_17.jpgkattintásra a kép megnő

A funkció gombok elhelyezése a folyamatábrán valóban nagyon felhasználó baráttá teszi a rendszert és így a rendszer logikai felépítése könnyen megtanulható mind a kulcs- mind a végfelhasználók számára.

A másik pozitív benyomást a rendelések feldolgozási módszere tette rám. A rendszerbe több vevői rendelésen keresztül kerülhetnek be rendelések. Ezek egy részét ki lehet szolgálni készletről, egy részét viszont rendelni kell. Mivel a rendszer a receptúra-kezelést is támogatja, így az is előfordulhat, hogy olyan készterméket rendelnek az ügyfelek, amit még le kell gyártani az összetevők alapján. A rendszer összesíteni tudja a kijelölt vevői rendeléseket, és javaslatot tesz azok beszerzésére úgy, hogy megvizsgálja először a raktári készletet, de akár a be nem érkezett szállítói rendeléseken lévő mennyiségeket is.

2_8.jpgkattintásra a kép megnő

A rendszer emellett kezeli a helyettesítő cikkeket, valamint a „tapadó cikkeket” – így hívja a rendszer – is. Ez azt jelenti, hogy bizonyos cikkekhez olyan tapadó cikkeket lehet hozzárendelni, amely követi az eredeti cikket értékesítés esetén. Ilyen például a göngyöleg. Így a rendszer a számlára külön tételként felteszi a göngyöleget (üveg, doboz, raklap), göngyöleg kezelő cégeknél nagyon hasznos kis funkció lehet.

A teljes rendszerben helyt kapott egy riasztáson alapuló CRM rendszer valamint egy szerviz modul is, amibe szintén használható a riasztási rendszer, például ha ki kell értesíteni az ügyfelet arról, hogy itt az idő az adott termék periodikus szervizének (pl. autó szerviz esetén).

3_4.jpgkattintásra a kép megnő

Az ACTUAL rendszer főkönyvi modullal is rendelkezik. Minden esemény elő-paraméterezhető és szintén egy folyamatábrás feladási rendszeren keresztül a kereskedelmi modulokból eljuttathatjuk a gazdasági eseményeket a pénzügybe, majd onnan a főkönyvbe.

4_3.jpgkattintásra a kép megnő

Még néhány pontot – de már csak felsorolás szerűen – kiemelek:

  • iktató modul
  • tárgyi eszköz modul
  • vezetői információs rendszer
  • banki interfészek
  • bizományosi raktárkezelés

Végezetül azt javaslom mindenkinek, ha a dobozos rendszerek egyszerűségét, de egy ERP rendszer sokrétűségét szeretné kipróbálni, akkor mindenképpen töltse le a demo szoftvert, vagy kérjen ingyenes termékbemutatót.

Még néhány mondat Takács Zoltántól, a Krontos Trade Kft. ügyvezetőjétől:

Multi platformos (MAC, Android, Windows, Linux) felhő alapú szolgáltatásként is használható, - hogy az üzemeltetési és fenntartási költségeket is levegyük az ügyfelek válláról.

Az első évben ingyenes szoftverkövetési és támogatási szolgáltatással, - amely azt követően opcionálisan kedvező feltételekkel igényelhető.

Moduláris felépítése révén személyre szabhatóan alakítható – egyedi fejlesztési lehetőséggel.

Bármely Internet áruházzal integrálható.

Könyvelő szoftverek (jelenleg 10) felé kontírozott adatok feladásának a lehetősége, - hogy az elektronikus adattovábbítással ügyfelünk és könyvelője munkáját is megkönnyítsük.

Teljes körű informatikai szolgáltató háttérrel – ügyfeleink minden informatikai problémáját megoldjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr825401480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása