Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

screenshot_2020-04-10_at_11_57_30.png

Giller Tamás

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Közel 10 év vezetői tapasztalat (COO, CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. 2015 és 2020 között pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója voltam. 2020 márciusától a Neo Property Services Zrt. pénzügyi feladataival foglalkozom. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 15 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Hiba vs Új igény

2013.11.12. 17:20

Egy vállalatirányítási rendszer esetén tipikus probléma az ún. by design jellegű problémakör és ezek kezelése. Mire is gondolok? Egy ERP rendszer nem tudhat mindent, amit az ügyfél elvár tőle, és még hónapokkal a bevezetés után is vannak olyan funkciók, amelyekkel ugyan rendelkezik az adott rendszer, de nem feltétlenül olyan formában, ahogy az ügyfél azt elvárja. Ilyenkor a felhasználó az adott funkció hiányosságát rendszerint hibaként érzékeli és azonnal jelzi is a szolgáltató felé ún. hibajegy formájában.

A szolgáltató kielemzi a problémát, de azt tapasztalja, hogy a programban semmilyen hiba nincs, a program pont azt csinálja, amire tervezték (by design), de ez nem felel meg az ügyfélnek. Nevezhetjük ezt a dolgot úgy is, hogy az ügyfél ún. operatív hibát észlel, míg a fejlesztő cég általában technikai problémákat kezel csak ún. hibaként (bug). A szolgáltató megpróbálja megmagyarázni az ügyfélnek, hogy hiba nincs a rendszerben, pontosan azt csinálja, amit oda programoztak, az ügyfél pedig továbbra is kéri a hiba kijavítását. Mit lehet ilyenkor tenni?

Nem tudok általános receptet mondani, mert minden egyedi esetet külön meg kell vizsgálni és van olyan, amikor valóban javítani kell az alkalmazást, mert attól, hogy úgy működik ahogy leprogramozták, még nem biztos, hogy megfelel a hatályos szabályoknak (pénzügy, adó, számviteli, jogi, stb.). Ebben az esetben a szolgáltató cégnek kötelessége a szerződés szerint ezen módosítások elvégzése.

Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor a funkció a szabályoknak megfelelően működik, viszont nem illeszthető bele az ügyfél működési mechanizmusába, mert az attól eltér, de az ügyfél kérése is megfelel a hatályos szabályoknak. Ekkor nagyon fontos dolog, hogy mit mondott erről a rendszerterv? Ez egy ismert igény volt már a rendszer tervezésekor, csak nem megfelelően készült el, vagy nem volt ismert igény, az ügyfél csak szeretné használni ezt a rendszerben meglévő funkciót? Ilyenkor a szolgáltató és az ügyfél kapcsolatán múlik a dolog. El tudok képzelni olyan esetet, amikor a teljes fejlesztési költséget átvállalja a szolgáltató (természetesen megértetve az ügyféllel, hogy ez nem hibajavítás kategória, hanem új fejlesztés), de olyat is, hogy a fejlesztési költségen osztozik az ügyfél és a szolgáltató.

Ezzel a rövid kis cikkel arra szerettem volna rávilágítani, hogy milyen kis különbség lehet egy hiba és egy új fejlesztés között, amit ez a kép remekül illusztrál:

bug-vs-feature.jpgForrás: internet

Szólj hozzá!

Címkék: design fejlesztés support erp érdekek vállalatirányítás

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr835629360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.