Könyvajánló: A világon élni csak hősként érdemes

image.pngPár napja jelent meg Kulcsár Tibor, a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. alapítójának és elnök-vezérigazgatójának könyve. A könyv címe: A világon élni csak hősként érdemes. A könyv, vagyis e-könyv több helyen ingyen hozzáférhető. Android és iPhone telefonokra ingyenesen letölthető a Kulcs-Soft ingyenkönyv alkalmazása, amelyen keresztül hozzáférhető a könyv. Illetve erről a weboldalról is letölthető.

A könyv a sikerről, a siker eléréséről, a siker megéléséről szól. Kulcsár Tibor ezt a következő négy szóban foglalja össze, álom, vágy, hit, cél.

Az én kedvenc részem a következő:

"Vezető vagy szakember

Az egyik legnehezebb kérdés egy sikerre vágyó ember előtt! A legtöbb ember ott bukik el, amikor szakemberből vezetővé válik. Igazából az mindegy, hogy saját cégben vagy idegen cégben leszel vezető. Azért neveztek ki vezetővé, mert te vagy a legjobb. De itt van egy nagy csapda. Te vagy a legjobb szakember, de vezetőnek kezdő vagy. Nagy alázat kell ahhoz, sikeres szakemberből sikeres vezetővé váljál. Meg kell tanulni a vezetői szakmát, mert ha a szakemberi tapasztalatodból akarsz élni, akkor nagyon gyorsan elbuksz. Vezetőként ugyanis egész más képességek szükségesek, mint szakemberként.


A legfontosabb dolog, amiben döntened kell a következő: Mi ad örömöt? Ha te csinálsz meg valamit, vagy ha a csapatod? Edző szeretnél lenni, vagy középcsatár. Az tesz boldoggá, hogy berúgod a gólt, vagy az, hogy a csapatod megnyeri a bajnokságot. Ha gólt szeretsz rúgni, akkor ne legyél vezető. A legnagyobb hiba, ha egy vezető a legjobb szakember, és minden problémás ügyet ő old meg. Sok konkurens cég ott bukott meg, hogy a tulajdonos volt a legjobb programozó, és a cég építése helyett folyamatosan programozott, illetve azt fitogtatta, mennyire ügyes szakember."

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr935883680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Giller Tamás 2014.06.06. 14:38:34

A könyv megjelent papíros formában is, több könyvesboltban is kapható lesz, de a Kulcs-Soft weboldalán is elérhető:

webaruhaz.kulcs-soft.hu/index.php?id=159a9043384a44a9afa96ea96016fe97&p=kereses&kat=27466
süti beállítások módosítása