Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Gamification és ERP

2014.07.06. 22:32

A Computerworld InnoWorld konferenciájáról szóló beszámolómban már említettem a gamification-t, de nem ERP viszonylatban beszéltem róla, hiszen az előadó sem ebben a kontextusban említette. A Markcon csoport már nagyon régóta fejleszt olyan játékokat, amelyek üzleti céllal készülnek, de ezek nem olyan üzleti alkalmazások, amelyek back office üzemeltetésre szolgálnak. Inkább olyan típusúak, amelyekkel az ügyfelek és/vagy munkavállalók közelebb kerülhetnek a vállalathoz. Iparágak szerinti bontásban is azt látjuk, hogy főleg a reklámmal, marketinggel foglalkozó cégekre jellemző az ilyen típusú applikációk használata. A technológiai iparág csak a harmadik.

1_5.png

Vállalatirányítási rendszerekkel kapcsolatban viszonylag ritkán vagy soha nem kerül említésre a gamification, pedig itt is van értelme; és bízom benne, hogy a jövőben az ERP rendszerekről az embereknek nem az unalmas, monoton adminisztráció jut csak eszükbe. ERP rendszerek esetén az is ritka, hogy felhasználói élményt kutassanak, pedig azt is kellene, sőt a felhasználói élménynek és a gamification-nek kéz a kézben kellene járnia.

Gondoljunk bele, hogy milyen unalmas lehet egy adatrögzítői vagy egy pénztárosi munka, amikor napjában több száz adatot kell berögzíteni, több tucat pénztárbizonylatot kell elkészíteni ugyanarra a kaptafára. Mindenki szeret játszani, és ezért is hiszem, hogy az ő munkájukat is lehet játékossá tenni. Mi lenne ha az 50. napi pénztárbizonylat után feljönne a képernyőre valamilyen vicces animáció, hogy "gratulálunk ez ma már az 50. pénztárbizonylatod, köszönjük a cég nevében". Vagy mi lenne ha szintekhez lehetne kötni az adatok rögzítését és bizonyos mennyiség után szint lépés történne, te már 5-ös szintű adatrögzítő vagy, köszönjük! A kávészünetben a kollégák biztos, hogy beszélnének róla és megkérdeznék, hogy te hol jársz már, vagy neked ma mit dobott a gép, milyen vicces animációt, viccet, képeslapot, aranyos idézetet, stb. Mi lenne ha ezeket a "jutalmakat" megoszthatnák a kollégák egymás között vagy akár ismerőseikkel social network integráció révén? A pénztáros kolléganő kiposztolja egy beépített facebook integráció révén, hogy nézzétek ma délig én rögzítettem a legtöbb adatot a cégnél és ezt dobta a gép. Az ERP szolgáltatónak és a vállalatnak meg kellene ismernie kollégáikat, a kollégák érdeklődési körét. Ha a pénztáros kolléganő nagy kutya és macskabarát, akkor biztos, hogy örülne egy aranyos kutyás youtube videónak minden 50. pénztárbizonylatnál, vagy egyszerűen váratlanul az egyik rögzítés után.

3_11.jpg

Én nagy lehetőséget látok a gamificationben a felhasználói képzések során is. Mint azt remélem már mindannyian tudjátok, akik olvassátok a blogot, hogy a sikertelen ERP implementációk egy része a felhasználók elégedetlenségéhez kapcsolódik, egyszerűen nem szeretik a rendszert. Ennek egyik oka, hogy nem tudták elsajátítani a használatát megfelelő szinten. Sokszor halljuk, hogy a régi jobb volt - azért mert azt már ismerte a felhasználó, de egy végfelhasználó ritkán tudja felmérni a valódi különbségeket két vállalatirányítási rendszer között. Tehát képzeljük el ismét a felhasználói képzéseket, ahol mondjuk az ERP logójához kötött kis figura vezet végig a tréningen. Beépített hasznos információk jelennek meg a képernyőn a virtuális asszisztens segítségével. Valós használat során pedig mi lenne ha nem egy üzenet jelenne meg, hogy "a partner telefonszámát kötelező kitölteni", hanem a virtuális asszisztens jelenne meg, hogy tudod mit hagytál ki, elfelejtetted a telefonszámot. Azt is tudjuk, hogy egy vállalatirányítási rendszer működtetése során vannak olyan képernyők, formok, amelyeken vannak ún. ajánlott mezők. Jó ha ki van töltve, de alapjában véve nem kötelező. Mi lenne ha a felhasználó kitöltöttségi %-át rögzítenénk (pl. csillagok segítségével). Így egy raktári betárolást meg lehetne csinálni az elvárt minimum szinten (3 csillag), de akár fullosan is (5 csillag). Aki aznap a legtöbb csillagot gyűjti másnap kap egy ingyen kólát a főnöktől :). Számtalan ilyen ötletem van, de ezeket az ERP rendszerekbe be kell építeni, amiben a rendszert üzemeltető vállalkozásnak is aktív partnernek kell lennie, ő ismeri a kollégákat, a kollégák igényeit, mi az ami motiválhatja őket. A játékos motiváció abszolút része a gamification-nek. Az ERP szolgáltatók következő nagy esélye lehet, hogy játékossá teszik - a szó pozitív értelmében - alkalmazásaikat!

Szólj hozzá!

Címkék: marketing design informatika erp

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr786480347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.