ERP nélkül nem megy

Már lassan 15 éve foglalkozom vállalatirányítási rendszerekkel, így számomra sokszor magától értetődik a dolog, hogy amennyiben egy vállalat pénzügyi adminisztrációjáról van szó, akkor mindent a vállalatirányítási rendszer segítségével oldok meg. Az ERP jelenléte az életemben már annyira természetes, annyira természetes volt, hogy el sem tudtam képzelni, hogy milyen lehet nélküle vinni egy vállalkozást. Most már tudom. Egy kezdő vállalat esetén a cég folyamatainak felépítése mellett nagyon nagy hangsúlyt kap a vállalati adminisztráció felépítése is. Ez ERP rendszer nélkül nem megy.

00f819f.jpgNézzük is végig, hogy mit nem tudunk teljes egészében átltáni akkor, ha nincs egy a vállalat teljeskörű adminisztrációját lefedő vállalatirányítási rendszerünk:

  1. A bejövő számlák iktatása és a kimenő számlák nem egy rendszerben keletkeznek, így pontos folyószámla kimutatás nehezen érhető el, főleg azon partnerek esetén, akiknek kimenő és bejövő számláik is vannak.
  2. A banki utalások csak és kizárólag manuálisan vezérelve történhetnek.
  3. A pénzügyi kimutatások terén teljes mértékben a könyvelőtől és a könyvelési rendszertől függünk.
  4. Kontrollingról ne is álmodjunk, csak nagyon nehézkesen készíthetőek el kontrolling kimutatások.
  5. Készletekkel, gyártással foglalkozó cégnél a készletek nyilvántartása vagy a gyártási folyamat átláthatatlan, kézi vezérelt.
  6. Pénztári munkafolyamatok, kiküldetéssel kapcsolatos folyamatok nehézkesek.
  7. Beszerzések kézi vezérlésűek.
  8. Az értékesítési tevékenység is háttértámogatás nélkül megy (CRM hiánya).
  9. És a sort folytathatnánk még...

 Ha ezeket a gondokat el akarjuk kerülni akkor gyorsan kezdjük el digitalizálni vállalatunkat! 

parallax-front-end-background.jpg

Ha van kedvetek akkor szavazzatok:

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr37415404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása