Az ERP testreszabások költsége
Az ERP testreszabások költsége

Jelen bejegyzésben a testreszabási költséget vesszük át, mert ez olyan nagy téma, hogy annak érdemes vele külön foglalkoznunk.

2022-10-19_11-28-17.jpg

Mi is az a testreszabás?

A testreszabás az amitől az ERP rendszerünk tökéletesen megfelel az igényeinek, de összeségében véve az iparági tapasztalatok azt mutatják, hogy a nap végén sokkal többet ártanak mint használnak. Ahhoz, hogy ezt megértsük nézzük meg milyen típusai vannak, és azok milyen előnyökkel és hátrányokkal ...

ERP Költségkalkulácíó
ERP Költségkalkulácíó

Mit jelent a TCO?

A TCO egy angol betűszó „Total cost of ownership” ami magyarul annyit tesz ,hogy „teljes tulajdonlási költség” ami egy pénzügyi érték, amely összesíti egy termék vagy szolgáltatás közvetlen és közvetett költségeit egy időszakra számítva.  Ami az ERP rendszerek esetében tartalmazza beruházás, bevezetés és az üzemeltetés költségeit.

Hagyományos On-prem (helyben telepített) rendszer esetében:

  • Beruházási költségek
    • Licensz ...
Miért kell az ERP?
Miért kell az ERP?

cropped-image-of-businessman-using-mobile-phone-pjcemwy.jpgSzámos oka lehet annak, hogy Önnek ERP (magyarul: vállalatirányítási rendszer ) lehet szüksége, amelyekből felsorolunk az alábbiakban párat, de a legfontosabb az hogy érezze a szervezettség átláthatóság és kiszámíthatóság igényét! Ha ez megvan Önben vagy a vállalatában akkor az, hogy gyorsabb és pontosabb az Ön és a munkatársai munkája az már csak hab a tortán.

Rendszerezettebb adatok: Minden adata egy helyen van, mindenki ugyanabból a forrásból dolgozik ...

ERP rendszer választása
ERP rendszer választása

serious-man-managing-director-of-big-prosperous-95gs2ud.jpgHogyan válasszunk ERP rendszert?

Mostanában egyre gyakrabban merül fel kérdés, hogy hogyan válasszunk ERP rendszert amire van egyszerű és összetett válasz is.

 

Az egyszerű válasz: Ár-érték arányban!

 

Miért is fontos ezt kiemelni?

Azért mert gyakran márka szerint választunk ebben az esetben is, azt gondolva ha ismert a választott ERP rendszer akkor biztosan jó is. Nem is tévedhetnénk nagyobbat… Az, hogy mitől jó egy rendszer az sok mindentől ...

Búcsúzunk Portörő Zoltán-tól.
Búcsúzunk Portörő Zoltán-tól.

Nagy veszteség érte az ERP világot, ugyanis sajnálattal hallottuk a hírt, hogy Portörő Zoltán, a Portörő Szoftver tulajdonosa és Benefit vállalatirányítási rendszer szoftverfejlesztője 2022.08.21-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Zoltán egymagában olyan eredményeket ért el amelyre méltán lehetett büszke, de minden más ERP szolgáltató cég is örömmel tudna magáénak hasonló sikereket.

Nagyon fog hiányozni az ERP-s szakmából a tudása.

Mi, akik ...

Hogyan javítja fel a mesterséges intelligencia az ERP rendszereket?
Hogyan javítja fel a mesterséges intelligencia az ERP rendszereket?

Az AI lehetővé teszi az ERP-szállítók számára az ERP rendszerek fejlesztését és a gépi tanulást a természetes nyelv interfészei segítségével. Az ERP rendszerek mesterséges intelligenciája hasznosítható információkkal szolgál, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára a működési hatékonyság jelentős javítását.

Az AI lehetővé teszi az ERP-szállítók számára az ERP rendszerek fejlesztését és a gépi tanulást a természetes nyelv interfészei ...

Mit adhat az Ipar 4.0 a kis szériás, egyedi gyártóknak?
Mit adhat az Ipar 4.0 a kis szériás, egyedi gyártóknak?

Az érdeklődések alapján az Ipar4.hu folyamatosan fejleszti a szolgáltatásait, honlapját, és bovití a szemléletformáló programja szakmai anyagait, ezért is gyűjtötték össze válaszainkat a címben feltett kérdésre.

 

Milyen megoldásokat tartogat az ipar 4.0 az egyedi gépgyártó vállalkozásoknak?

  • Digitális eszközök segítségével a gyártó adatokat gyűjthet be (akár online, valós időben) terméke használatáról: mikor, hol, mennyit üzemelt az adott ...
Intelligens gyár
Intelligens gyár

Az intelligens gyár az intelligens gyártás alapvető fogalma, digitálisellátási lánc és az IPAR 4.0. Ez a kutatás azt mutatja be, hogy a gyártást operatívan vezetők hogyan állnak hozzá az intelligens gyárakat meghatározó Technológiai trendekhez, illetve útmutatást nyújt ezen a megoldások potenciáljának maximalizálásához.

Kulcsfontosságú Alapvetések

 

  • Az intelligens gyár az a koncepció, amelyben a korszerű technológiák különféle kombinációban ...
süti beállítások módosítása